Artikler for April 2013

• Økonomisjefen blir kommunaldirektør

Økonomisjef Stephan Andre Skjelvan blir fra 1. mai kommunaldirektør for økonomi og finans i Bodø kommune. Det er bystyret som har vedtatt endringen. Dette er forøvrig i tråd med rådmannens ønske om å ha større fokus på økonomi og finansforvaltning i kommunen.

• Han er ny kemner i Bodø

Denne mannen skal etterfølge Erling Kvig som kemner i Bodø.

• Bodø by skal skinne med din hjelp

Bodø by skal skinne til 17. mai. Bodø Byteknikks folk og maskiner står klare til å sette i gang. Uke 18 starter 2013-versjonen av den årvisse gate-feie-aksjonen, men Bodø kommune trenger innbyggernes hjelp.

• Bli med rundt i Stormen Bibliotek og Litteraturhus

Det er stor byggeaktivitet i kulturkvartalet Stormen. Bli med på en fotografisk rundtur i Stormen Bibliotek og Litteraturhus

• Bli med rundt i Stormen Teater og Konserthus

Det er stor byggeaktivitet i kulturkvartalet Stormen. Bli med på en fotografisk rundtur i Stormen Teater og Konserthus

• Rådhusmøtetautrekking på overtid

Intens tautrekking om de 150 000 kronene gjorde at grunnskolens rådhusmøte 2013 gikk nesten en halv time på overtid før siste krone var plassert - etter en lang serie voteringer.

• Verdens bokdag i biblioteket

Kom og hør kjente Bodøfolk lese sine yndlingsdikt.

• Rådhusmøtet - vårens vakreste på nett-TV

Det årlige "rådhusmøtet" foregår i dag torsdag 18. april kl 09-15 og du kan følge dette "vårens vakreste eventyr" på nett-TV på denne linken:

• vann som renner i kommelokk

Åpne sluken –unngå oversvømmelse

Du kan hindre at vannet flommer over. Dette er telefonene du kan ringe ved overvannsfare: Bodø kommune 75 55 50 00 i kontortiden, og Salten Brann 75 55 74 05 utenom kontortid.

• "Skyggerådmann" i maktens kjerne

På sin jobbskyggedag i 8. klasse ville 14-årige Matias Johansen Vian fra Løpsmark skole helst skygge ordføreren. Han fikk nesten ønsket oppfylt. Matias ble skyggerådmann for en dag, og havnet midt i maktens kjerne alt på sin tredje time in office.

• Snøberg inneholder masse vann.. Foto: Per-Inge Johnsen

Fra snøberg til overvannsfare

Snø i store mengder skal i løpet av kort tid smelte og helst renne ned i Bodøs sluker og avløpsnett, men erfaringsmessig går mange av disse slukene tette med is og søppel – overvannsfare venter. Ta kontakt med Salten Brann 75 55 74 05 når vannet ikke renner bort i slukene slik det skal.

• Kommuneplanen for Bodø kommune 2013 - 2025. Planprogram

Bodø bystyre behandlet planprogrammet for kommuneplanprosessen for 2. gang (etter høringsrunden) den 21.mars 2013, og har dermed vedtatt grunnlaget for planarbeidet.

• biler som er nedsnødd

Flytt biler og hengere - snøplogen kommer

-Parkerte biler, hengere, campingvogner og søppeldunker står ofte i veien for snøryddingen, men det kan du gjøre noe med. Flytt biler og vogner vekk nå, ber seksjonsleder Arne Jakobsen i Byteknikk i Bodø kommune.

• .

Plan for idrett og friluftsliv 2014-2017 (2025)

Planen ble vedtatt av Bodø bystyre i PS 13/181 Plan for idrett og friluftsliv 2014 - 2017 i sitt møte 12. desember 2013.