• Fra venstre: Ida Gudding Johnsen (V), ordfører Ida Pinnerød (Ap), kulturminister Trine Skei Grande (V) og fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV). Foto: Aleksander Ramberg

Møtte statsråden i Oslo

- Vi er grunnleggende positiv til at Norge får en Europeisk kulturhovedstad, sier kulturminister Trine Skei Grande (V).

• Ordfører Ida Maria Pinnerød, den amerikanske ambassadøren Kenneth Braithwaite og artisten England Brooks.

Fire ambassadebesøk på to dager

Ordføreren har tatt imot besøk fra fire forskjellige ambassader i løpet av to dager.

• Adopter en strand

- Et veldig positivt miljøtiltak

Bodø kommune jubler for lokalt engasjement i det nye tiltaket mot marin forsøpling; «Adopter en strand». - Vi oppfordrer flere til å ta del i den store miljødugnaden.

Gatefeiing 2018

Aksjonen starter for fullt på mandag 23. april, og vi ber huseiere og næringsdrivende om hjelp til renhold og rydding av fortau.

• EUs ambassadør til Norge på Bodø-besøk.

- Et fantastisk sted med mange muligheter

EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet, mener Bodø vil kunne bli en flott Europeisk kulturhovedstad.

• Skredvarsel

Varsler stor snøskredfare i Bodø og Salten

Se detaljert varsel: - Følger situasjonen nøye.

• Bodø

Bodø blant landets beste på åpenhet

Bodø kommune trekkes fram positivt i Åpenhetsindeksen 2018.

• Hvilken aksellast kan jeg ha på min vei?

Aksellastrestriksjoner 2018

Fra mandag 16.april innføres aksellastrestriksjoner på kommunale veier i Bodø kommune grunnet teleløsning.

• folkehelse

Handlingsplan for trivsel og gode levekår 2018-2021

Bodø kommunes første handlingsplan for trivsel og gode levekår ble vedtatt i mars.

• PNM og Bylab

PNM-komiteen flytter inn i Bylab Bodø

Onsdag er det klart for nytt møte i plan-, næring- og miljøkomiteen (PNM). Men denne gangen skal møtet for aller første gang holdes i den nye bylaben på Stormen bibliotek.

• Stordalshallen

Utleie idrettsbygg 2018/2019

Søknadsfrist 15. mai 2018

• mmmmm...det er noe eget med bållukta på fjellturer...

Fjelltur for folk med funksjonsnedsettelse

Er du glad i å være ute? Har du lyst på en overnattingstur på turistforeningshytte på fjellet, men har behov for å gå sammen med noen?

• nyby

Skiri sjef for ny by

Bodø kommune har ansatt Irene Skiri (54) som ny prosjektsjef for Ny by-ny flyplass.

• Skiløype

Det har tatt 40 år – nå er skiløypa komplett

Endelig, etter 40 års arbeid, er det nå klart for folkefest og offisiell åpning av den 18 kilometer lange skiløypa rundt Soløyvannet.

• Bylab

- Endelig er Bylab Bodø åpnet

Over 200 møtte opp til åpningen av Bodøs eget bylaboratorium i Stormen bibliotek. Se video fra åpningen av Bylab Bodø.

• Bylab

- Velkommen til åpning av Bylab Bodø

Bodø kommune streamer direkte fra åpningen av Bylab i Stormen bibliotek, torsdag. - Alle som ønsker er inviterte til åpningen, sier prosjektlederen.

• Stor snøskredfare

Varsler stor snøskredfare

NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare - faregrad 4 - for region Ofoten, Salten og Svartisen.

• Dørstokkmila er av og til den største utfordringen

Sammen er vi sterke: Dørstokkmila

Mandag 7. mai arrangerer Villa Vekt m.fl. seminar for deg som ønsker å bedre din psykiske helse og for deg som jobber med psykisk helse i kommunen eller i brukerorganisasjoner. Hvordan våge eller orke å ta det første skrittet når målet synes langt unna? Hvordan overvinne sin egen motstand mot å forandre på ting i sitt eget liv? Er det mulig å be om hjelp fra noen? Tør jeg det da? Tør jeg eventuelt slippe «maska»? Tør jeg ta imot hjelp når den tilbys? Hvor tilgjengelig er hjelpen? Hvordan takle utfordringer fra andre, tørre å si ja eller nei utfra egne forutsetninger og ikke utfra andres forventninger? Dette er noen av de tema vi sammen vil prøve å finne svar på i løpet av dagen.

• Tussvatnet

Kommunen har kjøpt turperle

Bodø kommune er ny eier av Tussvatnet - en flott og viktig utmarkseiendom for friluftsliv og folkehelse, i Bodømarka.

• Illustrasjonsfoto

KRONIKK: Høye kostnader i barne- og ungdomsidretten?

Les hele kronikken fra rådmann Rolf Kåre Jensen.

• Bilde fra worldwaterday.org

WORLD WATER DAY 2018

For 25 år siden erklærte De forente nasjoner 22. mars til Verdens Vanndag.

• Byggearbeider

Nå starter byggearbeidene

Tirsdag over påske starter byggearbeidene på det nye store parkeringshuset i kvartal 99 – rett nedenfor fylkeshuset.

• Sykepleier hjelper bruker med Ipad

– Stolt av at Bodø er så langt framme

Bodø er i front når det gjelder digitalisering. Tirsdag skal ordfører Ida Pinnerød fortelle om kommunens satsing på dette området under Kommunalpolitisk toppmøte.

• Kulturpris

Bodø kommunes kulturpris

Bodø kommune søker forslag til årets kulturpris. Kulturprisen kan tildeles en person, forening eller institusjon som har sitt virke i, eller spesiell tilknytning til Bodø kommune.

• Søk kulturstipend

Bodø kommunes kulturstipend

Bodø kommune deler hvert år ut inntil 3 kulturstipend à kr 20 000. Kulturstipendet skal være et utviklingsstipend for unge talenter innenfor alle kulturområder. Søknadsfristen er i år 15. april.

Viser fra 1 til 25 av totalt 460 artikler